Osnaživanje
mrežne prisutnosti

Kako napraviti web stranicu uz pomoć HTML-a

Kako napraviti web stranicu uz pomoć HTML-a

Kako biste napravili web stranicu uz pomoć HTML-a, potrebno je znati osnove HTML-a. HTML je jezik koji se koristi za izradu web stranica. HTML je skraćenica za HyperText Markup Language, što znači da se koristi za označavanje teksta i slika na web stranici.

Kako biste počeli s izradom web stranice uz pomoć HTML-a, prvo morate otvoriti tekst editor. Postoje mnogi besplatni tekst editori koji se mogu preuzeti s interneta, poput Notepad++ ili Sublime Text. Nakon što ste otvorili tekst editor, možete početi s izradom web stranice.

Prvo, potrebno je napraviti HTML dokument. To se radi tako da se u tekst editoru otvori novi dokument i u njega se upiše sljedeći kod:Naziv web stranice


Ovaj kod će biti temelj vaše web stranice. Sada možete početi dodavati HTML elemente u svoj dokument. HTML elementi se sastoje od oznaka koje se počinju i završavaju sa znakom uglatih zagrada. Primjerice, ako želite dodati naslov na svoju web stranicu, možete upisati sljedeći kod:

Naslov web stranice

Kako biste dodali tekst na svoju web stranicu, možete upisati sljedeći kod:

Ovo je tekst na web stranici.

Kako biste dodali sliku na svoju web stranicu, možete upisati sljedeći kod:

opis slike

Kako biste dodali link na svoju web stranicu, možete upisati sljedeći kod:

Naslov linka

Kako biste dodali video na svoju web stranicu, možete upisati sljedeći kod:

Kako biste dodali formu na svoju web stranicu, možete upisati sljedeći kod:

Ime:

E-mail:


Kako biste napravili web stranicu uz pomoć HTML-a, potrebno je znati osnove HTML-a. Ako vam je potrebna pomoć, uvijek možete se obratiti stručnjacima iz područja digitalnog marketinga iz tvrtke Fenrir.hr. Oni će vam pomoći da napravite web stranicu koja će biti SEO optimizirana i prilagođena vašim potrebama.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)