Osnaživanje
mrežne prisutnosti

Kako napraviti web stranicu uz pomoć MySQL-a

Kako napraviti web stranicu uz pomoć MySQL-a

Ako ste u potrazi za načinom kako napraviti web stranicu uz pomoć MySQL-a, onda ste na pravom mjestu. U ovom blog postu, iz tvrtke Fenrir.hr, koja se bavi digitalnim marketingom, pokazat ćemo vam kako to napraviti.

MySQL je popularan open source relacijski sustav upravljanja bazama podataka koji se koristi za pohranu podataka na web stranicama. To je jedan od najpopularnijih i najčešće korištenih sustava za pohranu podataka na web stranicama.

Korak 1: Instalirajte MySQL

Prvi korak je instalirati MySQL na vašem računalu. To možete učiniti preuzimanjem MySQL instalacijskog paketa s web stranice MySQL. Nakon što instalacijski paket preuzmete, slijedite upute za instalaciju.

Korak 2: Kreirajte bazu podataka

Nakon što ste instalirali MySQL, sljedeći korak je kreiranje baze podataka. To možete učiniti pokretanjem MySQL naredbenog retka i unošenjem naredbe za kreiranje baze podataka.

Korak 3: Kreirajte tablicu

Nakon što ste kreirali bazu podataka, sljedeći korak je kreiranje tablice. To možete učiniti pokretanjem MySQL naredbenog retka i unošenjem naredbe za kreiranje tablice.

Korak 4: Unesite podatke u tablicu

Nakon što ste kreirali tablicu, sljedeći korak je unošenje podataka u tablicu. To možete učiniti pokretanjem MySQL naredbenog retka i unošenjem naredbe za unos podataka u tablicu.

Korak 5: Povežite bazu podataka s web stranicom

Nakon što ste unijeli podatke u tablicu, sljedeći korak je povezivanje baze podataka s web stranicom. To možete učiniti pomoću PHP skripte koja će se povezati s bazom podataka i omogućiti pristup podacima.

Korak 6: Testirajte web stranicu

Nakon što ste povezali bazu podataka s web stranicom, sljedeći korak je testiranje web stranice. To možete učiniti pokretanjem web stranice i provjerom da li se svi podaci ispravno prikazuju.

Korak 7: Objavite web stranicu

Nakon što ste testirali web stranicu, sljedeći korak je objavljivanje web stranice. To možete učiniti pomoću web hosting usluge koja će omogućiti objavljivanje web stranice na internetu.

Kako vidite, kreiranje web stranice uz pomoć MySQL-a nije teško. Ako slijedite gore navedene korake, uspjet ćete napraviti web stranicu uz pomoć MySQL-a. Ako imate bilo kakvih pitanja ili potrebu za dodatnom pomoći, slobodno nas kontaktirajte na [email protected].

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)