Osnaživanje
mrežne prisutnosti

Kako napraviti web stranicu uz pomoć PHP-a

Kako napraviti web stranicu uz pomoć PHP-a

Kao stručnjaci za digitalni marketing u tvrtki Fenrir.hr, želimo vam pomoći da napravite web stranicu uz pomoć PHP-a. PHP je jezik skriptiranja koji se koristi za izradu web stranica. U ovom ćemo vam blogu pokazati kako možete koristiti PHP za izradu web stranica.

Korak 1: Instalirajte PHP

Prvi korak je instalirati PHP na vaš računar. To možete učiniti preuzimanjem i instalacijom PHP-a s web stranice php.net.

Korak 2: Kreirajte datoteku s PHP kodom

Nakon što ste instalirali PHP, možete početi s izradom web stranice. Prvo ćete morati kreirati datoteku s PHP kodom. To možete učiniti pomoću bilo kojeg tekst editora, poput Notepad++ ili Sublime Text.

Korak 3: Dodajte HTML kod

Nakon što ste kreirali datoteku s PHP kodom, možete početi s izradom web stranice. Prvo ćete morati dodati HTML kod u datoteku. HTML je jezik za izradu web stranica.

Korak 4: Dodajte PHP kod

Nakon što ste dodali HTML kod, možete početi s dodavanjem PHP koda. PHP kod će vam omogućiti da dodate funkcionalnosti na web stranicu.

Korak 5: Testirajte web stranicu

Nakon što ste dodali HTML i PHP kod, možete početi s testiranjem web stranice. To možete učiniti pokretanjem web stranice u web pregledniku. Ako sve radi kako treba, možete početi s objavljivanjem web stranice.

Korak 6: Objavite web stranicu

Kad ste završili s testiranjem web stranice, možete je objaviti na web. To možete učiniti preuzimanjem datoteke s web stranicom na web server i postavljanjem je na web.

Korak 7: Održavajte web stranicu

Nakon što ste objavili web stranicu, morate je održavati. To znači da ćete morati redovito provjeravati da li postoje nove verzije PHP-a i da li postoje nove sigurnosne zakrpe. Također ćete morati redovito provjeravati da li postoje nove funkcionalnosti koje trebate dodati na web stranicu.

Kako napraviti web stranicu uz pomoć PHP-a

Kao što vidite, izrada web stranice uz pomoć PHP-a nije teško. Svi koraci su jednostavni i lako se mogu naučiti. Ako želite saznati više o izradi web stranica uz pomoć PHP-a, slobodno nas kontaktirajte. U tvrtki Fenrir.hr smo tu da vam pomognemo u izradi web stranica.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)